Blog Day 2010 – Od Bloga Blogu / plagosus / blog

Blog Day 2010 – Od Bloga Blogu

Blog Day 2010

OhhKey, ovogodišnji Dan Bloga (Blog Day) pada se u jako nezgodno vreme jer ispitni rok na veliko gricka svaki mogući trenutak koji pretenduje da se svrsta u kategoriju slobodnog vremena. No ako je Bojan, kome “Neispavan” (usled obaveza i ne_imanja vremena) već par godina zauzima tituliu srednjeg imena, uspeo da odvoji vreme i naošti koncentraciju za ovu akciju, sramota bi bilo da se ne priključim i ja.

Dakle, mojih pet preporuka kada su blogeri sa našeg govornog područja u pitanju:

 • Džepna veneraVerkić – Uspesi, padovi i život uopšte.
  Ne sumnjam, ali ako ste kojim slučajem pomislili na Eminu Džepnu veneru, u startu ću morati da vas razočaram. U pitanju je “Neuništiva Verkić” koja, bogujući na dvevnoj bazi, sva svoja životna iskustva sa puno pažnje pretapa u svoje blog postove. Njen blogroll skoro da je veći od većine domaćih agregatora blogova, a njeni #PratiPetak sažetci zaista pokrivaju 90% zanimljivosti domaće blogosfere. Drugim rečima, čitajte nju i skoro da ništa bitno nećete propustiti.
 • ParamparčadŠapući mi u kilohercima.
  Bojana sam već pomenuo u uvodu, ali ovde ću ga linkovati drugim URL-om (i pre nego što pomislite, naglašavam da to nema nikakve veze sa Google Page Rank-ovima) jer bojan ne samo da ima više domena na kojima bloguje, već je i zaista svestrana ličnost. Ovom prilikom osvrnuću se na njegov blog na kome istinski iz dubine svoje podsvesti svesno piše o paramparčićima svakodnevnog života koje se često na prvi pogled ne uklapaju u celinu dana i noći – jer on je retrofuturistički, postkomunistički, proglobalistički, samocitirajući serijski masturbator.
 • S.M.I. aka Iva Marinković“…This is the world we live in…”
  Devojka koja se potpisuje inicijalima i koja ne piskara na svom blogu tako često kao ostali sa liste, ali zato sve što napiše rezultat je odgormnog naboja emocija koje su motor koji pogoni njen kreativni duh. Svaki njen tekst će vam pokrenuti moždane vijuge i naterati vas da se zamislite o sebi i ljudima oko sebe. Iako nije tako direktna, stil na kojem piše to svakako jeste. Ali ne u onom uličnom zargonu gde vam nalepnicom “bahato parkiram” skreću pažnju na defekte društva. Čak ni fabulu svojih tekstova ne stavlja u vaše cipele, a natera vas da se na kraju ipak zamislite kao da jeste. Think about…
 • NeMresBilivitO malim svinjarijama i ponešto lijepo…
  U pitanju je je jedan od popularnijih blogova u Hrvatskoj, no kako se kod nas nekako sve što dolazi izvan granica Srbije (sem naravno donacija) stavlja u drugi plan, koristim priliku da predstavim ovaj blog jer zaista vredi sve vreme koje se odvoji na čitanje istog. Čovek sa stavom i bez dlake na jeziku koji ima muda da javno prozove i iznapušava i predsednika države i bankare i… U svakom slučaju, čovek sa debelim životnim iskustvom od koga se može puno toga korisnog naučiti.
 • KuhinjicaKod Nastasje u kuhinji
  OK, iako sam geek, ovaj blog post sam posvetio blogerima koji pisu dobre tekstove. Oni koji me poznaju znaće međutim da se bez geek-stvovanja i gadget-a može (na određeno – kratko – vreme doduše) ali bez hrane nikako. Volim da spremam ukusnu klopu, kao i da eksperimentišem sa istom, tako da me je ovaj blog nedavno jako oduševio jer pored odličnih recepata autorka baci i po koji sočni komentar vezan kako za konkretno jelo, tako i za život uopšte. Dovoljno je samo da pogledate slike jela na ovom blogu i da vam pođe voda na usta. Svaki dalji komentar je suvišan. Prijatno! 😉
Podeli sa prijateljima...Share on Facebook4Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0

9 responses to “Blog Day 2010 – Od Bloga Blogu”

 1. verkic says:

  Ogromno zadovoljstvo i ponos osećam moram priznati kad mi neko svojim komentarom stavi do znanja da ono što radim vredi bar malo. Onda šta da ti kažem kako se osećam kad pročitam svoje ime na nečijem blogu. To se ne može opisati samo tako jednostavno, zato ……… jedno veliko, veliko HVALA!

  • brankko says:

   Ja se divim tvojoj energiji i entuzijazmu da se svakodnevno nosiš sa nama mladima. Pa ja nemam vremena da pročim koliko ti možeš da ispišeš, a ne da ispratiš, odabereš i spakuješ sažvakano i to misleći samo na one #PratiPetak postove 🙂
   Svaka čast još jednom!

 2. brankko says:

  Prozivaj me o5 za blogroll pa ću da te linkujem sa svih porno sajtova 🙂

 3. nastasja says:

  hvala, hvala, hvala 🙂

 4. majstore, cijenim ovo onoliko koliko se usudjujem svakome sve reci, pa jos malo vise. kako kaze verkic, veliko je zadovoljstvo….

 5. AmelieTheMoosh says:

  Ne znam da li se krecem u zacaranom krugu blogera, gde svi citaju jedni druge ili su ovo (i jos nekolicina) stvarno najbolji blogeri na nasem podrucju? U svakom slucaju, i ja ih pratim 😀

  • brankko says:

   Nisam rekao da su najbolji (mada bi se i tu nasla slicna podgrupacija) vec sam samo njih zeleo da izdvojim ovom prilikom iz gore pomenutih razloga i njihovih kvaliteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *