Digitalna papazjanija

SHARE2 – ponovno druženje u Beogradu

Koristim ovaj lep dan kao priliku da vas podsetim na prošlogodinju SHARE konferenciju koja je svakako bitna stavka u kalendaru događaja u regionu i delić lepih i pozitivnih stvari koje su se izdešavale na istoj i koje su tada pokrenute.

Mene lično, Share asocira na pozitivnu energiju, druženje, razmenu ideja i iskustava, nove kontakte, edukaciju i dobar provod… Na jednom mestu, a istovremeno, na više lokacija po gradu. Share je bio spoj ljudi iz regiona, ali i iz sveta. Svi okuljeni na jednom mestu, sa jednom idejom… deljenja svega… iskustava, planova, dobrih i pozitivnih trenutaka i pre svega osmeha 😉

Družio sam se sa ekipom iz ostalih gradova Srbije, ekipom iz Makedonije, Hrvatke, Bosne… Iz prve ruke razmenjivao ideje sa ljudima koji stoje iza projekata kao što su Tor, Face to FacebookPiratska partija, ekipim koja je 2008. vodila Obaminu predizbornu kampanju, ekipom koja se u Google-u bavi alatima za decentralizovanu komunikaciju… Pričali smo o privatnosti, društvenim mrežama i njihovom uticaju na društvo, krizne situacije, kampanje, aktivizam… i još mnogo toga.

Opuštena predavanaj preko dana, uz poslednevno upoznavanja stranaca sa gradom, uveče smo začinili odličnim žurkama koje je ekipa koja stoji iza organizacije EXIT Festivala odlično isplanirala i organizovala, a naše je bilo samo da se pojavimo i provedemo kao nikad do tad.

Sličnu priču i najmanje istu količinu pozitivne energije očekujemo i ove godine. A ja bih se posebno osvrnuo na akciju ekipe Improv Everywhere, koja je tokom Share-a organizovana i koja nas je fino zabavila. Verovatno se sećate našeg “Disco Mobile” kluba u kome ništa nije mirovalo, već su se i zidovi kretali na potezu od Trga republike do Delijske česme u Knez Mihailovoj.

Za one koji ne znaju, Improv Everywhere je ekipa koja stoji iza akcije poput The No Pants Subway RideThe Mp3 Experiment EightFrozen Grand Central i sl. A kako je kod nas sve to izgledalo, pogledajte na snimku ispod…

Vidimo se i ove godine! 😉

P.S. Citat sa sajta konferencije:

SHARE konferencija će ove godine biti besplatan događaj. Svi zainteresovani delegati moći će kroz niz konkursa, radionica i akcija, u toku marta i aprila, da obezbede sebi prisustvo predavanjima na SHARE-u. Zbog ograničenog kapaciteta, u opticaju će biti 2.000 jedinstvenih narukvica koje predstavljaju propusnicu za preko 100 predavanja, izložbi, koncerata i DJ nastupa.