Digitalna papazjanija

Grabljivica.com v2 – Žene su jednostavno strašne!

Prethodnih dana bio sam u strašnoj gužvi, a ni sada nije mnogo bolja situacija, no svratih samo da se pohvalim da sam u portfolio dodao još jedan sajt. Kao što je Branko već i objavio, zajedno sa drugim delom knjige, krenuo je sa radom i novi sajt grabljivica.com.

U pitanju je ženski kutak za ćaskanje o ljubavi, seksu i ogovaranje muškaraca. I sve to sa osmehom i uz kaficu. A tu su i ostale stvari koje zanimaju moderne devojke poput ženskih saveta, horoskopa, testova i sl.

Grabljivica.com HomePage

Nas dvojica smo ceo sajt od nule napravili za svega par dana, a još par dana je trajalo peglanje sitnih nedostataka i prebacivanje korisnika sa starog sajta (Joomla CMS) i foruma. Kompletan vizuelni identitet i sav dizajn odradio je Branko aka foxbunny, a ja sam projektovao bazu i isprogramirao sve ostalo. Čisto napomene radi, sve je nastalo kao rezultat korišćenja slobodnog softvera: Linux, Gimp, Inkscape, Gvim, PHP, MySQL, phpMyAdmin, Firefox

Kao što sam ranije već twitao, odavde sam zaključio neke bitne stvari, a ono što bih izdvojio da nikada ne prihvatate projekte kojima je deadline za vreme ispitnog roka ili kolokvijumske nedelje i da, ako je ikako moguće, izbegavate programiranje na tuđem računaru – pa makar to značilo i 24h kodiranja na Eee PC-ju – u komadu.

Prvom prilikom pojasniću prethodne savete malo detaljnije, a do tada svratite da vidite šta rade cyber ženske na grabljivica.com 😉