Digitalna papazjanija

Zvono za tortu, zvono za diskove, zvono za sendvič

Svaki put kada planiram da napišem neki duži, i što bi se reklo ozbiljniji, post uhvati me životna gužva te nikako ne uspem da sastavim sat-dva vremena da se malo raspišem. No kao po pravilu upravo u takvim situacijama doleti mi neka zanimljivost koju momentalno moram da podelim sa ostatkom sveta. Pogađate da je ponovo takav slučaj u pitanju.

Neki ljudi su stvarno kreativni, drugi pak znaju jako lepo da realizuju tuđe ideje, a postoje i oni koji iz gluposti stvaraju neverovatna dela. Od koje god da je sorte, čileanac Piwonka kreator je neverovatnog izuma. U pitanju je zvono za sendvič!

Verovatno ste odavno primetili sličnost između zvona za tortu i zvona za diskove (pakovanje od 10/25/50/100 diskova na štapu). Pored razlike u veličini, zvono za diskove u sredini ima, već pomenuti, štap na koji se ređaju optički diskovi. Upravo zbog toga dotično pakovanje i ne služi ničemu drogome osim arhiviranja i čuvanja diskova. No nedajte da vas to spreči u smišljanju ovako praktičnih izuma. Ukoliko polazite na piknik, neko duže putovanje ili pak krećete na more, evo idealnog načina da u svoju torbu napakujete nekoliko ukusnih domaćih sendviča, a isti pritom ne budu spljeskani kao da je ceo autobus prešao preko njih.

Zvono za sendvič