Digitalna papazjanija

Ajmo svi zajedno #FitPass

Na temu rekreacije nisam mnogo pisao na svom blogu, a svi znamo da je pravi trenutak da se to promeni upravo sada. Naime, usled obaveza i selidbe nisam bio u prilici da lako odaberem svoju novu teretanu, a kako nisam imao predstavu o lokaciji nove gajbe nisam mogao da planiram ni rekreativne aktivnosti. Rešenje za ovaj problem nametnulo se nekako slučajno.

fitpass

Naime, pre par nedelja sam prisustvovao prezentaciji sistema pod nazivom FitPass. U pitanju je mreža raznih fitnes objekata kojih trenutno na teritoriji Srbije ima preko 450. Ono što ovaj sistem razlikuje od onih na koje smo navikli jeste činjenica da se ne radi o lancu jedne teretane, već je u šest gradova (Beograd, Novi Sad, Pančevo, Kragujevac, Niš i Lazarevac) moguće odabrati bilo koju od mnogobrojnih lokacija i treirati u njoj. Ukoliko se sutra nađete na drugom mestu, svoj dnevni trening možete odraditi na drugoj zgodnoj lokaciji.

Sem mogućnosti odabira bilo koje lokacije, posebno je interesantna i mogućnost odabira disciplina. Iskreno, ni ne znam koje su sve disciplilne koje su u ponudi, ali mogu reći da sam se zainteresovao za plivanje, stoni tenis i streličarstvo. Tu se negde pominju i saune, tako da se između treninga, možete i opustiti na mestu koje vam u datom trenutku odgovara iz bilo kog razloga. Idealno za nas digitalne nomade.

Drugi problem koji se često javlja kod početka treniranja je čuveni ponedeljak od koga se uvek kreće. Mi, u firmi, smo odlučili da kolektivno pobedimo ponedeljak tako što smo iskoristili posebne benefite za kompanije. Svi do jednog iz kancelarije smo uzeli kartice i našli teretanu blizu firme koju možemo zajedno da posećujemo pre/posle radnog vremena. A između tih zajedničkih termina, svako zabode po jedan koji lično preferira. Ja još nisam obišao sve sa liste što mi je delovalo interesantno, ali očekujte detaljniji opis ličnog iskustva nešto kasnije na blogu.


YouTube Direkt

Za geekove koje zanima kako sve ovo funkcioniše, u pitanju je NFC kartica koja je personalizovana imenom i prezimenom, a svi objekti u FitPass mreži poseduju NFC čitače i odgovarajući softver za očitavanje i evidenciju. Ako vas zanima šta je na kartici, istu možete očitati i bilo kojim telefonom opremljenim ovom tehnologijom bežičnog povezivanja 🙂

Bilo kako bilo, ovo je super rešenje kako za nas bez stalne fiksne lokacije, ali i za firme koje bi da animiraju svoje zaposlene. Kompanije svakako imaju posebne popuste ukoliko naruče kartice za više radnika, a zaposlenima je zgodnije kada imaju društvo koje ih svakodnevno bombarduje svojim statistikama potrošenih kalorija sa svog Google Fit naloga.

Mene je npr Nikola navukao na Google Fit još pre nego što sam imao Smartwatch koji prati moje dnevne aktivnosti, tako da sam pređene korake merio samo Android telefonom. Već sam tada, zarad statistike, počeo da pešačim umesto da se vozim par stanica busem. Ovo sa grupnim posetama će tek reanimirati međusobno nadmetanje.