Digitalna papazjanija

Maggi začin – Sočno iz rerne

Društvo koje prati Smokig reality show imalo je priliku da uživo bude svedok degustacije novih Maggi začina za piletinu. Za one koji nisu ispratili ponoviću o čemu se radi. Naime, već sam vam javio da sam zaradio prve pare od bloga (na blogu) i to totalno neplanirano i neočekivano. Ako vas zanima kako zaraditi na blogu, uskoro ću napisati tekst o svojim iskustvima sa Snajper.rs servisom za online marketing.

Maggi, ja, blog, kampanja…

Ukratko, u okviru Maggi Internet kampanje, koju organizuju Httpool i Snajper, dobio sam na degustaciju tri ukusa Maggi začina za pripremanje piletine: sa belim lukom, paprikom i začinskim biljem. Od svega mi je najprimamljivije zvučao onaj beli luk, pa sam njega prvog i probao. Utisak o istom ste imali priliku da ispratite na live streaming-u, pa ću samo ponoviti da je fenomenalan. papriku ne volim ni u jednom obliku (sem ajvara) tako da sam taj iskulirao, a ovom prilikom ispričaću vam šta, kako i zašto na primeru začinskog bilja.

Maggi “Sočno iz rerne”

U čemu je fora sa ovim? Pa jako jednostavno. Kupite kesicu Maggi začina i piletinu… i to je u principu sve što vam treba. Nikakvo soljenje, dodatni sastojci niti bilo šta slično. U paketu je apsolutno sve što vam je potrebno za ukusan obrok za 4 osobe. U pakovanju su svi začini potrebno za pripremanje piletine, kao i kesa u kojoj se pileće meso lagano i ravnomerno peče. Čak je i uputstvo odštampano sa zadne strane kesice. Sve je tako elegantno i jednostavno, da svako može biti vrhunski kulinar bez mnogo muke.

Ok, šta se i kako sprema?

  1. Kilogram piletine (celo pile, pileći bataci, krilca, belo meso ili šta god imate/volite) očistite i spremite za pečenje;
  2. Iz gornjeg dela pakovanja, izvadite kesu sa pečenje i povez za zatvaranje kese;
  3. U kesu za pečenje ubacite piletinu i začin iz donjeg dela pakovanja, pa zatim kesu zatvorite povezom i protresete da se sadržaj unutar kese ravnomerno rasporedi;
  4. Kesu stavite u neku posudu i ubacite u rernu gde se sve to peče narednih 60 min na 200 °C;
  5. Na kraju servirate i navalite na ukusnu klopu. Jednostavno, zar ne? 😉

Moje iskustvo…

Kako je meni bilo mnogo da ispečem ceo kilogram piletine, poslušao sam predlog sa poleđine pakovanja i spremio pola kilograma piletine i oko pola kilograma krompirića (iz onog čuvenog džaka, zbog kojih smišljam recepte koji sadrže iste, kako bi ih potrošio).

Sve sam to izručio u kesu, dodao začin(sko bilje) iz pakovanja, zatvorio kesu i dobro promešao. Nisam bio siguran da li iz kese treba istisnuti vazduh pre zatvaranja, pa sam za svaki slučaj to uradio, kako ne bi rizikovao eksploziju u rerni. U rernu zagrejanu na 200 °C stavio sam kesu, položenu na tepsiju za pečenje. I sa nestrpljenjem gledao šta će se desiti i hoće li biti big-bada-bum ili će se situacija smiriti. Kako u uputstvi lepo piše da se kesa ne vezuje, već zatvori povezom iz pakovanje, sve je prošlo u najboljem redu.

Odmah ću vas upozoriti da 60 minuta prolazi mnogo duže nego 1 sat, posebno ako ste gladni, tako da pripremanje piletine isplanirajte malo ranije. Ovo nije varijanta sa pizza-om iz mikrotalasne koja je gotova za 15 min, pa ćete morati da sačekate dok se piletina ispeče, ali će se čekanje isplatiti jer i ukus nije fast-food-ovski već na kraju dobijate više nego pristojan obrok.

Na kraju, kesu pažljivo otvorite i servirajte degustatorima u tanjire. Ovo fino ide uz paradajz salatu (koju teško da ćete naći u ovo doba godine), slani sir i/ili šta god drugo da volite. Već sam pomenuo da je u pakovanju sve što vam je potrebno, što znači da ne treba dodavati ni ulje i sl. Kako se piletina lagano krčka u kesi, meso (a u mom slučaju i krompiri) na kraju bude mekano i sočno, puno sopstvenog safta.

Konkretno, ovo začinsko bilje ima malo jači miris i podseća na origano, ali to sve zaista pozitivno deluje na ukus. Klopa je više nego ukusna i (bar mene) ne podseća ninašta što sam do sada probao, a i dalje je super ukusno i kada se najedete i svarite, poželite da uskoro ponovo spremate pilence u rerni 🙂

Utisci…

Glavna stvar, je da je sve ovo jako ukusno. Sledeće, a ne manje bitno, sve je prirodno i zdravo (drugari koji su se kao bacili na dijete – a žderu k’o i ranije, kažu da piletina manje goji i tako to). Dalje, pripremanje je više nego jednostavno i teško da neko neće znati da spremi (čak u supermarketu možete kupiti i očišćeno pile ftw) jer puškice imate i na poleđini kesice. I poslednja, a meni, moram priznati, najdraža stvar je što se sve lepo ispeče u kesi, tako da nećete morati čak ni tepsiju da perete 🙂

Jedino što mi se nije svidelo, u ovoj mojoj varijanti sa krompirima, je što su na kraju i krompirići umuljani u sos i začin i nisu lepi na oko kao da su se kuvali/pekli zasebno. Nije da je neka bitna stvar, ali ja eto volim da je klopa lepa i kada se na istu baci pogled. Međutim, već pri prvom zalogaju, utisci se koncentrišu na odličan ukus, a to je ono što se na kraju i zapamti. Dobro, ja sam zapamtio i to što nisam morao da perem tepsiju, no ako niste lenji student, taj deo vam nije bitan.