Digitalna papazjanija

Lažni računi “Telekoma Srbije”

Posle lažinih poruka u kojima se autor predstavlja kao Facebook i pokušaja iznude novca preko te popularne društvene mreže, na red su došli i lažni računi za usluge Telekoma Srbije.

Naime, neko je na teritoriji Beograda i AP Vojvodine u poštanske sandučiće ubacivao lažne račune koji veoma podsećaju na standardne račune Telekoma, ali sadrže naplatu usluga koje su inače besplatne. Na slici računa objavljenom u zvaničnom Telekomovom saopštenju za javnost navedena je usluga “Poslovni imenik” sa cenom od 5.999 RSD, a inače se taj imenik dobija potpuno besplatno.

Ukoliko u svom poštanskom sandučetu zateknete bilo šta slično, dobro zagledajte šta piše na istom, a ako niste sigurni da li je račun pravi, proverite u nekoj od pošti ili predstavništvu kompanije Telekom Srbija.

Lažni računi -Telekom Srbija: Poslovni imenik

P.S. Da bi uočili razlike imeđu originalnog Telekomovog raluna i ovog lažnog dobro pogledajte logo (na pravom je nacrtano nešto poput slova “S“, a na lažnom slovo “T“), zatim pozadina roze boje na originalnom ima ponovljen taj isti logo sa natpisom “Telekom Srbija” dok je na lažnom ispisan drugi tekst (“Telefonski Poslovni imenik“), razlikuju se brojevi žiro-računa (uporedite sa nekim starim računom), a u gornjem levom uglu, ispod logoa i natpisa “Telekom Srbija” na pravim računima piše “Predužeće za telekomunikacije a.d., 11000 Beograd, Takovska 2, www.telekomcentar.com“. Ukoliko se bilo šta od ovoga ne slaže, u pitanju je lažni račun. Naime, na lažnom nigde ni ne piše da je iz Telekoma, samo jako podseća jer je dizajniran sa istim rasporedom stavki (layout) i koristi iste boje (color scheme).