Dell Studio 1537 – Notebook sa stilom / plagosus / blog

Dell Studio 1537 – Notebook sa stilom

Dell Studio 15

Posle dugog odabira i detaljne potrage za novim laptopom, novi lepotan je konačno tu: Dell Studio 1537. Kako sam ga već nosio na put, prenosim iskustva iz prve ruke. No krenimo redom…

Specifikacije

 • CPU: Intel Mobile Core 2 Duo T5800 2GHz
 • Chipset: Intel Centrino Mobile Technology, PM45
 • RAM: Hynix 2x1GB DDR2 800MHz (Max 2x2GB)
 • HDD: Hitachi HTS54225L9A300, 250GB, SATA300, 5400rpm, 7BM Cache
 • LCD: Samsung SEC 5441, 15,4” wide, 1280×800, glossy, LED backlight
 • GPU: ATI Mobility Radeon HD 3450
 • DVD: TSSTcorp DVD+-RW TS-T633A (Samsung)
 • LAN: Broadcom NetLink Gigabit Ethernet
 • Wi-Fi: Dell Wireless 1397 WLAN Mini-Card, 802.11b/g
 • BT: Broadcom Dell Wireless 370 Bluetooth Mini-card
 • FireWire: Ricoh R5C832 IEEE-1394
 • Audio: 2.2 Intel High Definition Audio
 • Webcam: Creative Technology Ltd. 2mpx
 • Baterija: 6-cell 56WHr Li-Ion Battery
 • Ostalo: Mikrofon, Card Reader, 54 mm ExpressCard slot, HDMI, VGA

Dizajn i završna obrada

Kao što sam već pomenuo, Dell Studio mi se pre svega svideo kako izgleda. Zaista lepo dizajniran laptop sigurno će izmamiti koji pogled kada se nađu na stolu u nekom od kafića sa Wi-Fi hotspotom ili u krilu tokom putovanja… Pored crnog, koji sam ja uzeo, Studio serija se može naći u ukupno 7 boja, kao i preko 200 stilizovanih skinova sa posebno dizajniranim temama. Komponente su standardno za Dell jako kvalitetne, počevši od tastature, touchpad-a do samih komponenti sistema. Završna obrada je takođe na nivou tako da ništa ne škripi niti ima oštrih ivica.

Dell Studio 15

Ekran

Ekran mi je možda i jedna od najbitnijih komponenti računara. Ugrađeni (Samsung SEC 5441) ekran prikazuje zaista živahne boje, a pozadinsko LED osvetljenje je za svaku pohvalu. Do sada nisam video ni jedan laptop sa ovako svetlim ekranom. To je posebno pogodno za košićenje na otvorenom pri jakom suncu. Kada ga koristim standardno u zatvorenoj prostoriji, osvetljenje držim smanjeno skoro na minimum. Kvalitetu slike posebno doprinosi to što je površina ekrana glatka i sjajna (glossy). Iako više volim mat ekrane, pre svega jer na njima ne ostaju otisci prstiju, moram priznati da je kvalitet slike ipak na strani ovih sjajnih. Ugao vidljivosti je dosta širok po horizontali i nešto uži po vertikali, no sam displej se dovoljno otklapa te nema nikakvih problema pri korišćenju. Iako sam navikao na 19″ wide screen ekran desktopa, dijagonala od 15.4″ sa rezolucijom od 1280x800px je sasvim dovoljna za rad.

Tastatura

Sledeća stvar koja je jako bitna za svakodnevni rad je tastatura. Od skoro svi modeli računara (posebno kada su laptopovi u pitanju) isporučuju se sa tzv. srpskom tastaturom, tj rasporedom dugmića koji uključuje naša slova. Kako u našoj latinici/ćirilici ima svega par slova koja se razlikuju od engleskog alfabeta, jako ih je lako popamtiti, posebno jer su skoro uvek na istom mestu (slovo “ž” zna da šeta). Situacija je totalno drugačija kada se radi o zagradama i  specijalnim znacima, jer ih ima mnogostruko više, a njihov raspored je totalno drugačiji ako se koristi YU tastatura u  odnosu na standardnu US. Svi mi koji smo odrasli uz računare sa US tastaturom i programima na engleskom jeziku, jako teško prihvatamo ovakve promene. Čak bih doplatio za US tastaturu u slučaju da su  imali samo ove naše. OK, YU tastatura i nije problem ako kuckate na Fejsbuku i šaljete elektronsku poštu, ali za programiranje mi nikako ne ide. Prosto sam kao retardiran. Zato me je jako obradovlo kada sam naleteo na ovaj primerak laptopa sa US tastaturom. Dugmići su normalnog otpora, raspored je totalno ok, čak je i čuveno “Fn” na dobrom mestu (nije u ćošku gde inače stoji “Ctrl”). Inače se jako teško privikavam za tuđe tastature (tipa na fakultetu ili kod drugara) ali ova mi je legla iz prve :) Posebno su zanimljivi i multimedijalni tasteri iznad F-ova, koji su senzorski i zasvetle kada ih dotaknete… Postoji i varijanta sa tastaturom koja poseduje pozadinsko osvetljenje što je jako korisno za kucanje u mraku, ali takve nisam viđao da su uvožene kod nas.

Dell Studio tastatura

Touchpad

Touchpad je sasvim korektan. Njegova površina je blago hrapavija od ostatka kućišta pa pod rukom imate osećaj kada prstom prelazite peko njega. Inače sam zastupnik ideje da se na laptopu koristi upravo touchpad, a ne miš. Naravno osim u slučajevima kada je isti neophodan, poput grafičkih programa i igrica. Naime, mnogi se su navikli na miša pa se sa touchpadom ne snalaze. Setite se samo da je isto bilo i sa mišem, dok niste stekli osećaj. Kako je laptop prenosni računar, pa ćete ga samim tim i koristiti kada nista za svojim stolom, često i u krilima na skučenom prostoru gde nema mesta za miša… U takvoj situaciji bićete hendikepirani za jedan zaista ok način komuniciranja sa računarom. I meni je trebalo dosta vremena dok nisam upao u štos još na maleckom touchpadu EeePC-ja, ali vremenom se izveštite i sve dođe na svoje.

Kamera

Kamera od 2 mega piksela je kvalitetna i po danu daje jako dobar kvalitet slike. Kada je osvetljenje lošije pojavljuju se zrnca na slici, ali je slika i dalje mnogostruko bolja od ostalih web kamerica koje sam imao prilike da vidim – kako na laptopovima tako i na desktop računarima. Posebno je zanimljiv softver pod nazivom “Dell Webcam Central” koji u realnom vremenu dodaje razne efekte na sliku koja se prikazuje sa kamere. U kombinaciji sa ugrađenim senzorom za prepoznavanje lica možete vršiti video pozive preko Skype-a i dodavati sebi brkove, naočare, kape i sl. koji će stajati na vašem licu čak i kada se pomerate ispred ekrana. Jako zanimljiva opcija koja se svidela svima koji su imali prilike da je koriste.

Dell Studio Webcam efekti

Zvuk

Integrisani zvučni kontroler je sasvim solidnog kvaliteta. Zvučnici su poprilično glasni, ali standardno za laptopove imaju visoke tonove i nemaju bas. U svakom slučaju, sasvim su pristojni za gledanje filmova i praćenje multimedijalnih sadržaja na Intenetu. Čitao sam po netu da su se neki DJ-evi žalili kako izlaz nije dovoljno kvalitetan za ozbiljno pustanje muzike. Pa ne znam kakvi su to DJ-evi kojima je ozbiljno i kvalitetno pustanje muzike sa bilo kog laptopa. Ako želite kvalitet kupite eksternu zvučnu karticu koja vam je neophodna. Ipak za takve primene, treba uložiti u svrsishodnu opremu.

Procesor

Na ugrađeni Intel Core 2 Duo procesor ne treba trošiti reči. Kao što i samo ime kaže, radi se o dvojezgarnom procesoru, radne frekvencije 2GHz, sa 2MB keša.

Dell Studio Core 2 Duo CPU

Grafika

ATI Mobility Radeon HD 3450 grafička kartica sa 256MB memorije je sasvim solidna. Nije namenjena nekom ozbiljnijem igranju igara, ali za svakodnevne poslove je više nego dovoljna. Njena GPU snaga je 40 Gflopsa (Poređenja radi, Intel Core i7 965 XE ima snagu od oko 70 Gflopsa).

Dell Studio ATI Gpu

Hard disk

Ugrađeni Hitachi-jev har disk me je prijatno iznenadio. U pitanju je disk čije se ploče vrte ne 5400 obrtaja u minutu, međutim, povezan je preko SATA300 interfejsa pa je po performansma sličan mom starom SATA150 WDC-u od 250GB. Kao što je i bilo očekivano, vreme pristupa je nešto više zbog sporije rotacije ploča, ali je brzina transfera veća.

Dell Studio Hitachi HDD

Portovi

Svi portovi su raspoređeni sa leve i desne strane kućišta. Od napred je samo InfraRed, a pozadi je samo otvor za hlađenje gde se heatpipe-om povezani hladnjaci centralnog procesora i grafičke kartice.

[uskoro slika]

Sa leve strane nalaze se: HDMI port, prekidač za paljenje/gašenje wireless-a i Bluetooth-a,  VGA izlaz, eSATA port, USB 2.0 port, priključak za mikrofon, dva priključka za slušalice (jako zgodno za gledanje filmova tokom putovanja), 54 mm ExpressCard slot i čitač (SD/SDHC/MMC) kartica.

Ono što sam namerno preskočio je “Wireless Catcher“, opcija koja  me je oduševila. Naime, ako je laptop isključen, zadržite dugme sa znakom Wi-Fi-a (sa suprotne strane dugmeta za uključivanje računara) i ukoliko u u etru postoji signal neke Wi-Fi mreže dugme će zasvetleti. Ako zasvetli, uključite računar i povežete se na mrežu, ako ne uštedećete sebi i vreme i bateriju računara 😉

[uskoro slika]

Sa desne strane nalazi se FireWire port, 2 USB 2.0 porta, slot DVD (inače mi se jako sviđa što je DVD u vidu slota sa prorezom, umesto klasične fioke), džek za punjač i dugme za paljenje.

Nadogradnja

Kada je u pitanju mogućnost nadogradnje komponenti izbor i nije preveliki, ali postoji više slobode nego što je to slučaj kod većine drugih notebook računara. Dell je pre svega omogućio detaljan odabir konfiguracije prilikom samog naručivanja računara sa njihovog sajta. Međutim, to što živimo u Srbiji pa  nismo u mogućnosti da računare naručimo direktno već preko domaćih preprodavaca značajno komplikuje stvari i sužava izvor komponenti. Ali i pored svega toga moguće je promeniti neku od sledećih komponenti:Dell Studio SIM Card slot

 • HDD – moguće je ugraditi bilo koji 2.5″ SATA HDD;
 • RAM – u dva SODIMM slota moguće je ugraditi maksimalno 2x2GB DDR2 RAM memorije na 800MHz;
 • DVD – može se zameniti Blu-ray drajvom;
 • Bluetooth i Wireless kartice – mogu se zameniti bilo kojim drugim internim karticama (npr. IEEE 802.11n) jer su 2 od 3 interna slota popunjena;
 • Baterija – umesto 6-ćelijske baterije moguće je dokupiti 9-čelijsku koja autonomiju rada sa 2.5h produžava na maksimalnih 4h.

Dell Studio unutra :)

Torba za laptop

Kako sam odmah sledećeg dana morao da ga nosim na drugi kraj države, bio sam prinuđen da po kratkom postupku kupim i torbu za laptop. U prvoj radnji na koju sam naleteo izbor je bio poprilično dobar, pa sam na licu mesta odabrao jednu koja mi je najviše odgovarala. Uslov je bio da ne bude prevelika kako računar nebi skako po njoj, kao i da ima posebne pregrade pored one u kojoj stoji sam laptop, kako bi mogao da napakujem potrebne kablove, kartice, diskove, USB 3G modem i sl.

Izbor je pao na simpatičan i funkcionalan model marke ManhattanMadison Avenue Notebook Computer Messenger Bag.

Manhattan - Torba za laptop

Operativni sistem

Windows 7

Zbog benchmark-ovanja i testiranja hardvera, probao sam Windows 7 i sve je radilo bez problema. Base score ocena je 4,0 zbog grafike za Aero, što je u najmanju ruku čudno s’obzirom da je ocena za grafiku za igre 5,4. Pretpostavljam da je do drajvera, pošto je Aero dosta manje zahtevan od većine savremenih igara.

Dell Studio Windows 7 Base score

Fedora Linux 12

Odmah po instaliranju, Fedora 12 nije automatski prepoznala većinu hardvera, a čak su se pojavili i problemi sa “pucanjem tekstura” u samom KDE-u (na isti način kao i na desktopu) ali je većina problema sutomatski rešena posle potpunog ažuriranja sistema (update od preko 400mb).

Dell Studio Fedora 12 Linux

Opšti utisak

Kako sam već imao prilike da ga koristim na putu tokom produženog vikenda, a i umesto desktopa na neko vreme, mogu slobodno reći da je došlo vreme kada notebook može u potpunosti zameniti desktop mašine za većinu poslova. Dell Studio 1537 je sasvim pristojna mašina koja sa cenom ispod 50.000 RSD svakako opravdava uloženi novac. Mogao sam za taj isti novac da uzmem i neki model drugog proizvođača sa možda malo više RAM-a ili večim hard diskom, ali teško da bi ukupna ocena bila veća od Dell-ove. Pa i ako ništa drugo, Studio mi je lepši od većine laptopova koje sam video.

Ono što bih na kraju izdvojio kao prednosti i mane, iako se malo toga može zameriti, bilo bi:

Dobro:

 • Dobra konfiguracija za cenu računara;
 • Odličan dizajn i kvalitet izrade;
 • 3 godine garancije;
 • Odličan LED ekran;
 • Dodatna oprema: HDMI, eSATA, BT, IR, WebCam;
 • Ne greje se puno čak i posle višesatnog opterećenja;
 • Odlična ergonomija – dobra tastatura

Loše:

 • Ne podržava IEEE 802.11n (mada se još i ne koristi);
 • Dobar deo računara je magnet za otiske prstijuČ
 • Otvor za hlađenje je na čudnom mestu (nije da je loš, ali nisam navikao da je tu);
 • Zvučnici znaju da daju dosta visoke tonove bez basa;
 • Touchpad nije najosetljiviji, mada je prihvatljiv;
 • Nije OTB podržan u nekim Linux distribucijama (Fedora problematična, OpenSUSE radi oslično).
Podeli sa prijateljima...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0

70 responses to “Dell Studio 1537 – Notebook sa stilom”

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Branko Djurkovic, Branko Djurkovic. Branko Djurkovic said: Dell Studio 1537 – Notebook sa stilom http://bit.ly/4WQ1Wf #blogpost […]

 2. […] preko puta mog fakulteta, našao sam notebook računar najpribližniji onome što sam želeo: Dell Studio 1537 – C2D 2GHz, 2GB, 250 GB, ATI GPU, Wi-Fi, BT, HDMI, FW, sa US tastaturom, bez OS-a… […]

 3. @petougao says:

  Ne volim DELL, iako je medju statistichki pouzdanijima. Samo jedan razlog: ne koriste synaptics touchpad, te nemash access kao kod synaptics-a. (synaptics ima biblioteku kojom mozesh raditi sha ocesh sa touchpadom).

 4. nikola says:

  ja sam nasao na netu dell studio 1537 ali sa integrisanom grafikom, 4GB RAM, 500GB HDD… takodje za cenu nesto ispod 50.000 din, ali nikako ne mogu da nadjem ovaj model…

 5. sale says:

  Kolega, koliko je lesnika bio lap? I gde si ga uzeo ako nije tajna?

 6. Nikola '89 says:

  Da li neko zna gde bih mogao da nadjem ovaj 1537 sa ATI-jevom grafičkom?
  Hvala unapred svima na odgovorima.

 7. Nikola '89 says:

  U Gigatron-u ga trenutno nema, u PC practicu ga ima, ali bez backlit keyborad-a.
  Najbolja ponuda koju sam našao je:

  – Procesor: Intel® Core™2 Duo P7450 2.13GHz 3MB FSB1066MHz
  – Memorija:4096MB DDR2 800MHz
  – HDD: 500GB SATA 5400rpm
  – Monitor: 15.4" TrueLife LED WXGA 1280×800
  – Graficka karta: Intel GMA 4500MHD up to 1340MB shared

  uz dodatak – backlit keyboard.

  Ovo je po meni stvarno super konfiguracija, samo kada bih mogao da ga nadjem sa ATI-jevom grafikom. Nigde ne mogu da ga nadjem sa njom.
  Tako da ako neko zna gde bih mogao da nadjem Dell Studio 1537 sa ATI RADEON HD3450 grafičkom, bio bih mu jako zahvalan…

 8. Charolija says:

  E ovo ja zovem dobrom reklamom. 😀 Da ga čovek poželi za sebe.

 9. Nikola '89 says:

  Vazi, hvala ti… :)
  A koje su mu to sitnije zamerke, ako ti nije problem da ih izlozis… :))

 10. Nikola '89 says:

  A pa ok onda, meni licno se to ne cini kao neki veci problemi, osim mozda tih touch sensitive keys-a…. :))
  Ali ako si generalno zadovoljan radom, brzinom i stabilnoscu lap topa, onda je Ok… :)

 11. brankko says:

  U slucaju da neko iz bilo kog razloga pozeli da instalira XP, evo linka:
  Uputstvo za instalaciju Windows XP na Dell Studio laptop.

 12. Noels says:

  Ja sam probao da instaliram windows 7 i nema nikakve sanse puca mi instalacija i sve se svodi da nemam driver za sata raid.Prevrnuo sam sve i nijedan nece koji sam nasao.Koji je fazon nemogu da verujem.menjao sam i u biosu na ide…itd ma nema sanse samo se restartuje sistem ako i uspem da ga podignem.
  Da probao sam i vise 2 i par sedmica ma nema sanse.Pomagajte

 13. noels says:

  puca na pola i ako je i instalira posle se restartuje bez nekog posebnog razloga.promenio sam u ide mod i za sada radi ali videcemo. Hvala na odgovoru.

 14. Nikola says:

  Branko, da li si mozda naleteo na ovaj model sa ATI-jevom HD 3450 grafckom u skorije vreme, ili si mozda cuo gde bi moglo da ga ima? :)
  Trazim je vec skoro 2 meseca za ovaj model, ali mi se cini da gotovo sve radnje uvoze samo jednu konfiguraciju. :/
  Gde god sam zvao, svi imaju sledecu konfiguraciju:

  – P7450 2.1GHz
  – HDD 500GB
  – 4 GB memorije
  – Intel GMA 4500MHD

 15. Милан says:

  Ако сам ја лепо разумео из коментара, разлика између твог и овог модела је у унутрашњим деловима, тј. суштински су исти. У случају да јесте тако, молио бих те да одговориш на нека моја питања пошто озбиљно разматрам куповину горенаведеног модела.

  • Споменуо си отиске прстију на екрану, а какво је стање са осталим деловима, нпр. са задње стране екрана или на овом делу око тастатуре?
  • Колика је бука коју прави овај модел? Ово ми је веома важно јер ми већа бука заиста смета.
  • Да ли овде има оног дела за scroll, нисам приметио на сликама?
  • Какво је стање у раду са више апликација, нпр. са фајерфоксом (или неким другим прегледачем) са доста отворених страница и још неколико истовремено покренутих програма? (односи се на то да ли приметно успорава, ако си имао искуства)
  • Да ли си приметио да има разлике у квалитету бежичног приступа у односу на друге рачунаре, пре свега у домету на који хвата?
  • Још нека мана коју ниси навео у тексту а приметио си је у међувремену? :)

  Хвала унапред.

 16. Gordana says:

  Kako da ukljucim bluetooth? Imam win7. Ukljucen mi wifi, a oznaka za bluetooth mi ne svetli nikad…kako ukljuciti…ima li neki fazon????

 17. Nikola says:

  Imam problem sa ovim laptopom i pre nego sto ga konacno odnesem na servis znacila bi mi konsultacija da li je hardver u pitanju ili nekompatibilnost sa Windows 7 Ultimate. Naime, redovno se desava kuckanje iz racunara koje ne mogu da lociram koje je ponekad praceno totalnom blokadom sistema u trajanju od nekoliko minuta i konacno plavim ekranom. Masina se potom restartuje i radi ok, nekad se cela epizoda ponovi. Testirao sam hdd sa nekoliko softvera (hd tune, segate tools, chkdsk opcija) i nije nasao nijedan bad sektor. Reinstalirao OS i opet isto. Problem je sto ne mogu da ustanovim da li je u pitanju neki drajverski konflikt (ovaj komp, kao sto sam video na Dellovom sajtu nema punu podrsku za Windows 7) ili je nesto od hardvera zveknulo. Da li si ti imao slicne probleme? Hvala!

 18. Nikola says:

  Jos jedna stvar… nisam uspeo da pronadjem drajver za bluetooth. Moze link?

 19. Benjamin says:

  imam utisak da je ovaj laptop sklon pregrejavanju. Speed fan kaze da je temperatura hard diska do 40 stepeni, leti kad je bilo bas toplo ide i do 45-46 stepeni. Procesor se greje do 50-ak stepeni kada se obicno ukljucuje ventilator i oduva do 35, 36 stepeni. Lik koji radi servis kaze da Intelov procesor ne bi trebalo toliko da se greje. Da li samo moj komp u pitanju (mozda mu treba ciscenje) ili su te temperature uobicajene i kod tebe?

 20. mandrak says:

  branko, da li ovaj laptop ima integrisani BT adapter i ako ima, kako se aktivira? hvala.

 21. Gaga says:

  Cao Branko.
  Da li si pokusao da prebacujes podatke sa eksternog hdd-a na komp preko eSATA kabla? Meni ne moze da prepozna hdd kada povezem eksterni hdd sa eSATA kablom. Ubudzim i usb zbog napajanja diska i cim stavim eSATA kabl, ne prepoznaje uredjaj.. Da li treba da instaliram neki drajver? Ili da setujem bios?

 22. Kosta says:

  Vlasnik sam ovog laptopa 6 meseci i, pored toga sto mi je hard disk zveknuo i zamenjen novim, zadovoljan sam brzinom i stabilnoscu.
  Imam dva pitanja za tebe:
  1. Hteo bih da azuriram drajver za chipset, ali ga ne mogu pronaci u device manageru. Doduse stoji Mobile Intel 4 Series Express Chipset Family ali je u kategoriji Display adapters. Da li je to i chipset drajver?
  2. Bios verzija je A08 a na Dellovom sajtu postoji A09 verzija. Koliko bi bilo pametno da flesujem bios (da li je to uopste pametno)?
  Hvala unapred.

 23. Kosta says:

  Na Dellovom sajtu sam ukucao service tag i izbacio mi je samo drajver Mobile Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD, sto je pretpostavljam drajver za grafiku. Bez service taga, u sekciji All Studio Laptop 1537, daje u kategoriji chipseta GM45 Express Chipset Family (ne izbacuje ga kad ukucam service tag). Sta da instaliram od ovoga buduci da sam drajver za grafiku vec instalirao sa Intelovom sajta jer je bio najnovijeg datuma?

 24. Petar says:

  Poz Branko

  Ja sam kupio asus-ov laptop velicine 17.3 , da li mislis da bi torba od 17" mogla da odgovara ovom laptopu ili bi morao da kupim neku vecu od 18 "…

 25. marko says:

  narode ja sam po ovom racunaru prosuo kafu i zeznuo mu tastaturu s pozadinskim osvetljenjem,imam porblem veliki sto kod nas nova tastatura s pozadinskim osvetljenjem ne moze da se nabavi samo moze bez pozadinskog osvetljenja pa posto sam laik za kompjutere zanima me da li na lap top mogu da ugradim tastaturu bez pozadinskog osvetljenja????da li im je flat kabel isti ili ima razlike u konekciji? inace samo da napomenem da to pozadinsko svetlo i nema preteranu f-ju jer svakako svetli zarad sminke i ukrasa i jako slabo a tasteri su neprovidni tako da vam u mraku vise osvetljenja daje display po njima nego samo pozadinsko osvetljenje.hvala vam na pomoci :) pozz

 26. […] sam rešio da svoj Dell Studio 1537 laptop zadržim i dalje, jer sam potpuno zadovoljan radom istog iako se već lagano približava […]

 27. I used to be suggested this blog through my cousin. I am not certain whether or not this post is written by him as no one else realize such specific approximately my trouble. You are wonderful! Thank you!

 28. I am not sure the place you are getting your information, however good topic. I needs to spend some time learning much more or working out more. Thanks for great information I was in search of this info for my mission.

 29. jhon says:

  thanks for sharing this post about laptops i like it very muchBest laptop for gaming under 500

Leave a Reply