Digitalna papazjanija

Marchelo & Kal – Krasnoklipsa (spot)

Ako ste na TV-u čuli vest da nam sledi smak sveta, nemate razloga za brigu. Ako ste i dalje zabrinuti onda očigledno niste videli novi Marčelov spot za pesmu Krasnoklipsa, koja je nastala u saradnji sa grupom Kal. Kakvi su to zombiji i o čemu se tu radi?

Maršelo se javlja iz bunkera obavijenog tamom i uz svetlost sveće pokušava da prenese poruku mladim pripadnicima živih ljudi. Razne TV stanice objavile su vest da sledi smak sveta. Našoj planeti približava se meteor, koji oblikom veoma nalikuje na elektronski čip. Ovo neobično nebesko telo emituje zrake koji deluju na ljude tako što ih privlači da danonoćno sede pred kompjuterom… Međutim, ta vest je uskoro nestala sa televizije i više je niko ne objavljuje jer se tajne službe trude da zataškaju da je takva vest ikad postojala. Novinar Zlatan Kurijak, koji je u više navrata objavio tu vest, nestao je sa lica zemlje, a mesto njega je podmetnut neko drugi. Originalna vest o tome prikazana je na kraju prvog klipa…

Nakon toga, usledio je i spot za pesmu iz naslova.

U spotu Marčelo, Filter Crew i Kal imaju pune ruke posla pokušavajući da se izbore sa hordama zombija koji nagoveštavaju skori smak sveta. U svojim nastojanjima da ostanu živi u praktično izgubljenoj situaciji služe se omiljenim eskapističkim sredstvima ovdašnjih prostora. Kao specijalni gost u ulozi Zlatana Kurjaka, pojavljuje se i poznati beogradski voditelj i autor TV emisije “Fajront Republika” Zoran Kesić.

2. novembra, tekuće godine, objavljeno je i epohalno otkriće – izum za lečenje unesrećenih. Jedan od sigurnih načina za odbranu od gadnog virusa koji spopada ljude širom planete je da imate život (makar bio i kafanski). Oni koji nemaju život, pod hitno moraju da upotrebiti izum sa šifrovanim imenom: vrata. Bilo da su drvena ili metalna, dimenzija dovoljnih da možete da prođete kroz ista. Glavna caka je u delu koji ima šifrovano ima kvaka. Kada otvorite vrata, dobijate mogućnost da izađete u stvarni svet gde možete videti Sunce, ljude i ostatak normalne populacije…. Što u velikoj meri može da reši veliku epidemiju moronskog gripa koji je mnogo opasniji od svinjskog.